SEO форум Украины

SEO форум Украины

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 06.12.2025 - 08:50:29
Страницы:  1  

Робота з незнайомими тематиками

АвторСообщение

@нгел

seo-мастер

Статистика:

Всім привіт! Цікавить таке питання - чи обов'язково бути експертом у темі, щоб писати SEO-тексти? Мені пропонують проект з тематики, в якій я не дуже розбираюся. Можна якось вивчити базові речі і писати, чи краще відмовитися? Як ви працюєте з незнайомими темами?

Сообщение # 1 25.10.25 - 18:05:24
RE: Робота з незнайомими тематиками

koshka7807

seo-мастер

Статистика:

Питання складне, бо тут два боки медалі. З одного боку, професійний копірайтер має вміти писати на різні теми, вивчаючи матеріал. З іншого - якщо тема специфічна і вимагає глибоких знань, поверхневий текст буде відразу видно. Я завжди керуюсь таким правилом - якщо можу за 2-3 дні вивчити тему настільки, щоб написати корисний матеріал, то берусь. Якщо ні - відмовляюсь або прошу більше часу на підготовку. Важливо розуміти, що SEO-текст це не просто переказ інформації з інших сайтів. Ти маєш додати цінність, дати унікальний погляд або структурувати інформацію зручніше за інших. А для цього потрібно реально розбиратися в темі.

Сообщение # 2 25.10.25 - 18:54:32

maxchv

seo-мастер

Статистика:

Цитата:
Питання складне, бо тут два боки медалі. З одного боку, професійний копірайтер має вміти писати на різні теми, вивчаючи матеріал. З іншого - якщо тема специфічна і вимагає глибоких знань, поверхневий текст буде відразу видно. Я завжди керуюсь таким правилом - якщо можу за 2-3 дні вивчити тему настільки, щоб написати корисний матеріал, то берусь. Якщо ні - відмовляюсь або прошу більше часу на підготовку. Важливо розуміти, що SEO-текст це не просто переказ інформації з інших сайтів. Ти маєш додати цінність, дати унікальний погляд або структурувати інформацію зручніше за інших. А для цього потрібно реально розбиратися в темі.
Дуже правильний підхід. Я теж працюю з різними тематиками і можу сказати, що найгірше - це коли людина береться писати про те, в чому нічого не тямить. Такі тексти видно одразу - загальні фрази, відсутність конкретики, помилки у термінології. Це не тільки марно витрачений час, а й репутаційні ризики і для тебе, і для замовника. Якщо все ж таки вирішиш братися за нову тему, то підходь до цього серйозно - вивчай не тільки базову інформацію, а й форуми, де спілкуються фахівці, дивись відео, читай кейси. Потрібно зануритися в контекст, зрозуміти, які питання хвилюють аудиторію. Дуже допомагає в цьому розуміння основ SEO-копірайтингу - як структурувати інформацію, як шукати релевантні джерела. На SEO Копірайтинг є матеріали про роботу з різними нішами, можеш почерпнути корисні підходи. Але головне - завжди будь чесним із замовником щодо своєї експертизи в темі. Deep Copywriting — це копірайтинг, який працює, а не просто звучить.

Сообщение # 3 25.10.25 - 19:40:27
Свиданка под угрозой. Срочно нужно адекватное такси : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Нажмите на точку возле имени для обращения к участнику

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники